Saturday, April 4, 2015

N-aş mai cumpăra

Se întâmplă adesea să dăm banii pe nişte produse care… pur şi simplu ne dezamăgesc. Uneori trecem cu vederea, alteori este doar o situaţie în care ceva care se potriveşte unei alte persoane nu ni se potriveşte şi nouă. Însă, în anumite cazuri, mi se pare util să discutăm despre produse care constant par să aibă probleme sau care ajung să ne facă mai mult rău decât bine.

Am strâns aici mai multe poze cu produse pe care sincer regret că le-am cumpărat.

Prima oară am intrat în contact cu un produs al firmei Evoluderm când, în Drogerie Markt, am început să iau la rând toate rafturile căutând un ulei de argan pe care să îl pot aplica pe păr.

Isteria cu faimosul (şi, din punctul meu de vedere, deloc ieftinul!) ulei de argan Moroccanoil era în toi şi tot citeam în fiecare seară cum ba e secretul îmblânzirii părului zbârlit, ba că face părul mai uşor de descurcat, ba că nu se mai electrizează, ba că străluceşte atât de tare că trebuie să îţi pui ochelarii rămaşi de la eclipsă când îţi admiri podoaba capilară ş.a.m.d.

Am aruncat prea mulţi bani până acum pe produse scumpe pentru păr, tot crezând că voi reuşi până la urmă să găsesc soluţia salvatoare, însă absolut niciunul nu a reuşit să mă ajute cu ceva. Aşa că, nefiind dispusă să îmi fac un alt moft şi să investesc într-o cantitate mare de produs scump, m-am gândit să caut o alternativă mai bună ca preţ şi cu ingrediente similare.

Ingrediente ulei de argan Evoluderm:

Am ales în cele din urmă Uleiul de argan de la Evoluderm, recunosc, în primul rând datorită sistemului cu pompiţă, care m-a convins că va fi mai uşor de aplicat pe păr.

Ei bine… pe părul umed (rămas după uscarea cu prosopul), am aplicat produsul de câteva ori în palme, încălzindu-l, iar apoi l-am întins pe toată lungimea părului.
Rezultatul de a doua zi? Absolut zero.

După următoarea baie, am aplicat câteva picături în plus faţă de data precedentă, gândindu-mă că poate nu folosisem suficient produs.
Rezultatul? Părul meu arăta pur şi simplu slinos, deşi cred că folosisem patru picături/puf-uri, în loc de trei, ca data trecută.

După numeroase încercări repetate, în toate combinaţiile posibile, am retrogradat acest ulei la stadiul de produs hidratant pentru corp unde, din nou, nu am apreciat nici senzaţia aceea uleioasă pe toată pielea, care nu îmi permite să mă îmbrac şi să mă simt confortabil, şi nici nu am observat vreo hidratare reală a corpului.

Uleiul de argan de la Evoluderm? Nu îl voi mai cumpăra!

Nu ştiu cum se face, dar, după mai multe luni, tot printr-o raită dată prin DM, aveam nevoie de un şampon. Citind de zor toate etichetele, dau peste un şampon care se lăuda că ar fi cu argan.

Mă gândesc eu: Ah, ce bine! Fără uleiuri complicate sau alte produse auxiliare. Combină operaţia de curăţare cu cea de îngrijire. E perfect!

Şi îl pun liniştită în coş.

Nu mare mi-a fost mirarea când am ajuns acasă şi am descoperit că… era pur şi simplu un alt produs al firmei care mă dezamăgise crunt data trecută.

Faptul era consumat, însă, aşa că i-am dat o şansă.

La spălat nu pot spune că am simţit vreun ulei sau vreo altă consistenţă a acestui şampon în comparaţie cu altele (deşi mă aşteptam ca uleiul acela de argan să se simtă în compoziţie!). Desigur, la fel ca şi primul produs, s-a dovedit a fi nimic mai mult decât reclamă falsă.

Ca observaţie trecătoare, cei de la Evoluderm cred că folosesc cele mai ieftine etichete posibile pentru traducerea în limba română aplicată pe ambalaje (voiam doar să pot posta câteva poze pe blog, însă nu mai am ce să fotografiez, se pare). Dacă în magazin se vede şters, după o singură folosire (una!), aceasta se şterge complet, astfel încât nu mai aveţi nicio şansă să consultaţi vreo informaţie de acolo.

Dacă pentru uleiul de argan nu am reţinut preţul, pentru acest şampon am păstrat bonul - special pentru acest review. Şamponul cu argan Evoluderm m-a costat 20,99 RON. Şi nu este bun de nimic.

Cu o săptămână în urmă, înainte să ies din Mega Image, mi-am amintit că se terminase crema de faţă a mamei şi m-am gândit să îi cumpăr una nouă.

Toate cremele erau protejate de cutii securizate pentru care trebuia să chemi pe cineva din personalul magazinului ca să poţi duce articolul la casă şi să îl cumperi (erau creme în jur de 30-40 RON, aşa că măsura mi s-a părut destul de ridicolă, sinceră să fiu).

Nu aveam timp să urmez tot protocolul şi să alerg după angajaţi pe acolo, aşa că am ales singura cremă de faţă care nu era pusă sub alarme, raze infraroşii, lanţuri şi sub supravegherea forţelor speciale.

În general, pentru cremele de faţă pe care le găseşti prin orice magazin, la preţuri medii, nu citesc recenzii. Dacă am nevoie doar de hidratare şi atât, în mod normal, o cremă Garnier/L'Oreal/Olay etc. îşi face treaba, fără a face nimic spectaculos, dar şi fără a-mi da bătăi de cap.

Mama îmi mai spusese că nu era încântată de cremele cu efect anti-îmbătrânire sau antirid mai scumpe pe care i le luasem, pentru că textura lor tip gel i se părea ineficientă (ea având tenul uscat).

Aşa că am ales crema L'Oreal Nutri-Gold de zi, părându-mi-se că ne îndeplineşte cerinţele.
Din păcate, am aruncat ambalajul, neplănuind atunci să scriu vreo recenzie (nu ştiam ce mă aşteaptă!), dar ştiu că descrierea vorbea despre o textură tip spumă a cremei şi despre calităţile sale hidratante.

Şocul meu a fost ca, atunci când am încercat şi eu produsul, să constat că această cremă este exact ca un calup de unt proaspăt scos din frigider (mai are şi o culoare identică)! Este tare şi compact, ca şi cum ai încerca să întinzi o bucată rece de unt pe o felie de pâine. Nici vorbă de senzaţia de "spumă" cu care se lăudau ei!

Mai rău este că, mergând la muncă, mi se tot părea că miros a after-shave. Ei bine, era crema de pe faţa mea! Are un parfum foarte puternic (pe care eu îl percep ca fiind masculin) şi foarte persistent.
În general nu mă deranjează produsele parfumate, dar, ţinând cont că nu agreez în mod specific mirosul ales pentru această cremă, pot spune că este încă o bilă neagră pe care o primeşte de la mine.

Şi ca să pună capac întregii experienţe, după câteva ore, produsul aplicat devine de-a dreptul dubios. Ori de câte ori îmi ating faţa sau, ce observ cel mai des, după pauza de masă, când folosesc, de exemplu, un şerveţel care intră în contact cu bărbia sau orice porţiune de piele din jurul gurii, crema din piele lasă un reziduu ca o pudră.

Arăt, efectiv, ca şi cum aş avea urme de fond de ten foarte alb rămase pe piele. Astfel, ajung să îmi verific faţa la baie frecvent nu ca să îmi ajustez machiajul, ci ca să îmi şterg crema care mă bântuie, făcându-mă să mă trezesc cu dungi albe pe maxilar, pe pomeţi şi în orice alte zone.

Nu m-am mai confruntat niciodată cu o astfel de problemă, mai ales cu marca L'Oreal, motiv pentru care L'Oreal Nutri-Gold intră pe lista mea de "Aşa nu!".

Pe voi ce produse v-au supărat în ultima vreme?