Saturday, May 30, 2015

Comandă Aoro - Estée Lauder şi Victoria's Secret

Citind câteva recenzii interesante despre fondul de ten Estée Lauder şi după o discuţie cu o prietenă care s-a declarat încântată de rujul pe care îl purta de la aceeaşi firmă, am devenit atât de intrigată încât am făcut o nouă comandă pe aoro.ro.

Citiţi despre experienţele mele anterioare cu aoro aici şi aici.


Întrucât am un ten gras şi acneic, îmi este destul de dificil să găsesc produse de machiaj care, odată aplicate pe faţă, să şi rămână acolo. Fondurile de ten pe care le-am cumpărat din magazinele obişnuite arătau OK în faţa oglinzii, însă, după câteva ore de purtare, apăreau problemele bine cunoscute: îşi schimbau culoarea pe faţă (anumite fonduri de ten oxidează, aşa că puteţi constata cu uimire că toată nuanţa începe să devină uşor portocalie pe faţă), se ştergeau pur şi simplu sau "se topeau" în contact cu sebumul, lăsau urme prăfoase albe în porţiunile mai uscate, începeau să devină extrem de uleioase pe faţă etc.



Am citit suficient de multe postări pozitive despre fondul de ten Double Wear Stay-in-Place make up, scrise de persoane cu un ten similar tenului meu, motiv pentru care am ales să încerc şi eu acest produs.

Mă bucur să vă confirm că am ajuns şi eu la aceeaşi concluzie!


Am ales nuanţa "1N2 Ecru 16", care se potriveşte perfect tenului meu (recunosc că am încercat în prealabil un tester într-un alt magazin de specialitate, pentru a nu da greş în acest sens). Fondul de ten este lichid, fără a avea un miros puternic parfumat. Se aplică uşor, având o acoperire medie. Un strat este uşor transparent. Cu două straturi vă puteţi acoperi decent tenul, iar, dacă folosiţi şi un al treilea strat, orice zonă cu probleme va fi perfect camuflată.

Lumea se plângea că sticluţa nu are pompiţă, însă pe mine, una, nu m-a deranjat acest aspect. Metoda de aplicare este aceeaşi pe care o foloseam şi în cazul altor sisteme de dozare: torn o picătură de fond de ten pe dosul mâinii, de unde, folosind bureţelul tip Beauty Blender, iau culoarea şi o tapotez pe ten.

Rezultatul? Un ten care arată extrem de natural şi sănătos, cu o culoare identică pielii mele, care nu dă un aspect uleios, însă nici tern feţei. Din punctul de vedere al rezistenţei, consider că rezistă perfect cam şase ore, după care începe uşor să necesite mici retuşuri (fără ca acest lucru să fie cu adevărat sesizabil), aşa că îl pot purta liniştită o zi întreagă la muncă, ştiind că o să arăt decent şi când mă întorc acasă. Vi-l recomand şi vouă!


Al doilea produs comandat este Estée Lauder Pure Color Envy sculpting lipstick, recomandat de o prietenă, după ce i-am admirat rujul pe care îl purta.




Eu am ales nuanţa "330 Impassioned", fiindcă prefer rujurile în nuanţe roşii vii, cu un ton subtil portocaliu.

Produsul a ajuns la mine în cutiuţa specifică albastră Estée Lauder, sigilată în ţiplă, dar… Şi aici am un mare "dar": odată desigilat, am observat că vârful rujului era strivit. Uitându-mă în capac, am descoperit că bucăţica lipsă din vârf mânjise capacul.
Aşa cum am spus, am primit rujul sigilat, coletul aoro era, la rândul său, intact, sosind la mine în condiţii corespunzătoare, motiv pentru care nu ştiu cine anume poartă vina pentru faptul că eu, în calitate de client, am primit produsul într-o stare necorespunzătoare. Aoro? Curierul? Firma producătoare, Estée Lauder?

Deja supărată, rotesc rujul, moment în care observ că stă strâmb în suport.

Cred că vă daţi seama cât de dezamăgită am putut să fiu de starea produsului, înainte de a fi apucat să îl folosesc măcar o dată. Nimeni nu vrea să desfacă un produs care, de la primul contact, se dovedeşte a fi imperfect, nu?

De parcă nu ar fi fost suficient, a doua zi, când am avut ocazia să văd cum se comportă, l-am aplicat pe buza superioară şi, când să ajungă şi la cea inferioară… rujul a început să se clatine în tub, moment în care am constatat cu stupoare că rujul nu îmi fusese trimis doar înclinat în suportul său, ci RUPT complet de la bază!!!


Trebuie să recunosc că, dacă aceasta ar fi fost prima mea comandă de la aoro.ro, această experienţă m-ar fi convins că trebuie să fie şi ultima.


Este primul ruj scump pe care îl cumpăr, iar la 118 RON, mi se pare complet inacceptabil să primesc un produs într-o stare inutilizabilă. M-aş fi aşteptat, poate, la surprize de genul acesta dacă aş fi luat un ruj de duzină de la un butic de la colţul străzii, însă, pentru valoarea plătită, simt efectiv că am aruncat banii pe fereastră.


Am încercat să lipesc rujul de bază, ghidându-mă după câteva tutoriale de pe youtube, care recomandau topirea celor două părţi, pentru a le face să adere una de cealaltă, însă, din păcate, nu a dat niciun rezultat încercarea mea.


Trecând peste toată această experienţă negativă, referindu-mă efectiv la consistenţa produsului în sine, acesta este cremos şi uşor pe buze, nu este lipicios, oferă o culoare intensă şi plăcută şi, pe măsură ce se şterge, nu lasă buza goală în zonele respective, ci lasă în urmă o pată de culoare finuţă (gândiţi-vă la balsamurile de buze colorate care oferă o nuanţă naturală buzelor). Rezistenţa este medie, din punctul meu de vedere - adică rezistă trei-patru ore la activităţi simple, precum băutul unei cafele, eventual un mic iaurt mâncat în faţa calculatorului, însă nu va face faţă pauzei de masă.


Un alt aspect care v-ar putea surâde este faptul că tubul de ruj are închidere magnetică, astfel încât, dacă îl strecuraţi în geantă, dispare riscul ca acesta să se deschidă accidental şi să vă păteze interiorul genţii sau buzunarul.

Chiar şi aşa, însă, am rujuri cu calităţi similare, pe care am dat 15 RON (şi nu 118 RON, cât costă acest ruj!), care se apropie prea mult de ceea ce poate să facă Estée Lauder Pure Color Envy, ca să mai investesc vreodată o sumă atât de mare în acest ruj.


Concluzia mea: nu merită cumpărat, nu fiindcă ar fi un produs prost, ci pentru că se comportă ca orice alt ruj decent, disponibil la un preţ mediu, însă fără a se evidenţia cu adevărat în vreun fel.


O altă firmă care mă tenta de mult timp şi care, din păcate, nu se găseşte pe piaţa românească, este Victoria's Secret. Auzisem multe americance extaziate despre cât de parfumate sunt produsele lor, aşa că m-am bucurat foarte mult găsind în oferta aoro Crema de corp Pear Glacé, fiind mare fană a mirosului de pară.


Pe tubul de 200 ml, sub denumire, scrie "sugared pear & casaba melon" (adică pară glasată şi pepene galben), însă, după aplicarea cremei pe piele, nu am putut adulmeca nicio urmă de pară sau pepene. În schimb, această cremă, care este, într-adevăr, foarte parfumată şi al cărei miros persistă destul de mult pe piele, mă duce exclusiv cu gândul la lămâie. Citind eticheta cu ingredientele, de pe spate, nici urmă de para şi pepenele cu care se lăudau, însă am dat de "Citrus Medica Limonum (Lemon)" (adică Citrus Medica Limonum (Lămâie)), "Citral" (adică ulei de lemongrass şi lămâie) şi "Citronellol" (adică tot un ulei care provine din lemongrass), deci lămâie cât cuprinde! Dacă îi ziceau cremei ăsteia că este cu parfum de lămâie, cred că ar fi fost mai cinstiţi! ;)


Totuşi, nu regret că am cumpărat-o. În primul rând pentru că mi-am satisfăcut o curiozitate, în al doilea rând peste că este, totuşi, o cremă foarte parfumată (chiar dacă are un alt miros decât cel la care m-aş fi aşteptat) şi pentru că intră extrem de repede în piele, spre surprinderea mea, constatând a doua zi că pielea îmi este hidratată.


Cred că voi mai cumpăra produse Victoria's Secret, însă mă voi îndrepta, cel mai probabil, spre alte lucruri, precum gelurile de duş.


Ca la orice comandă, nu am putut rezista să nu îmi iau şi câteva mostre de parfum (vedeţi aici cum folosesc şi păstrez eu mostrele de parfum).

Tot de la Victoria's Secret am ales apa de parfum "Sexy Little Things - Noir Tease". Are un miros dulce, cu note florale si fructate, si rezistă pe piele, însă nu mi s-a părut că se deosebeşte cu adevărat faţă de parfumurile scoase de alte mărci.

A doua mostră de parfum comandată a fost Hugo Boss - "Ma Vie", pe care am avut ocazia să îl încerc imediat după ce a apărut pe piaţă, într-un duty free din afară. Ştiu că mi-a stârnit curiozitatea, însă la noi nu era încă disponibil, aşa că am avut ocazia să îl încerc mai bine acum.


Apa de parfum pe care am ales-o mi se pare interesantă. Din nou, este un parfum rezistent, şi consider că oferă un amestec incitant între notele florale şi cele uşor masculine, mai precis tonurile lemnoase şi de cedru. Purtându-l pe piele mai multe zile la rând, mi-am dat seama că aceste note de bază subtile sunt, totuşi, prea departe de mirosurile foarte dulci care consider că mă caracterizează mai bine. Este, totuşi, un parfum care poate evidenţia femeia care îl poartă.


Ca de obicei, aoro a oferit şi un cadou la comandă, de această dată, având opţiunea de a alege între câteva mostre de parfumuri (lucru care mă încântă mai mult decât orice alte mostre!). Am ales Lolita Lempicka, fiind singurul parfum de damă din opţiunile disponibile, din câte îmi amintesc.


Aici, aoro primeşte din nou o bilă neagră fiindcă, în ciuda faptului că am primit o sticluţă cu pulverizator, aceasta nu conţine decât o urmă de parfum la fundul recipientului (practic, am primit un pulverizator 90% gol).


Înţeleg că acesta este un cadou, fiind un produs pentru care nu am plătit nimic, însă nu văd cum o firmă se poate aştepta să îşi fidelizeze clienţii, oferindu-le un cadou aproape gol.


Aşa cum am spus, această a treia comandă aoro.ro m-a surprins într-un mod destul de neplăcut, în comparaţie cu experienţele anterioare, însă sper ca, pe viitor, să pot ajunge la concluzia că acesta a fost doar o întâmplare izolată şi că pot apela în continuare cu încredere la serviciile acestei firme online.

Voi ce cumpărături online aţi mai făcut în ultima vreme?